• GO OUTDOORS!

 • ARDENNEN ACTIEF

  In de Ardennen zijn alle seizoenen je bezoek waard.

  Wandelen Ardennen

  Wandelen

  Direct vanuit het hotel de bossen in.

  Elk jaargetijde ontplooit haar kleurenpracht voor je. In het voorjaar loop je in het frisse groen tussen de bosannemonen en wilde viooltjes. Tijdens de zomer zijn de omringende bossen verkoelend en kun je rivierkreeftjes vangen in de beek. In de herfst kun je genieten van de enorme kleurenpracht van de bomen en bijzondere paddestoelen. En de winter pakt je in met een witte deken...
   

  Voor onze gasten van herberg la Truite d'Argent hebben wij een wandeling uitgezet. Dit is een zeker aan te bevelen dagactiviteit!

  Deze wandelroute laat je de Ardennen ervaren in al zijn variaties; vergezichten, bossen en dalen met mooie riviertjes.

   

  Deze wandeling (1,5 uur enkele reis) naar Houffalize kun je hier downloaden (200 kb). In Houffalize vind je verschillende lunch mogelijkheden en daarna kun je vol goede moed, via een andere route, weer teruglopen.

   

  Voor de terugreis kennen wij een mooie wandeling, tenminste wanneer je binnen door richting Luik rijdt. Rondom het prachtige riviertje Ninlingspo. Download hier.

  MTB Houffalize

  Mountainbike

  Een van de beste MTB gebieden.

  In de directe omgeving vind je goed uitgezette fietsroutes.

   

  La Truite d'Argent ligt midden in de bossen en pal naast verschillende MTB routes. Deze routes variëren qua lengte en moeilijkheidsgraad.

   

  De laatste jaren is het mountainbike gebruik steeds meer in trek. En volgens de organisatie van de MTB World Cup is Houffalize een van de mooiste mountainbike gebieden ter wereld. Dus wat wil je nog meer?

   

  Je kunt meteen vanuit het hotel een MTB tocht starten. Hierbij ben je verzekerd van een aantal uren actief bezig zijn. En ben je meer het beginnende type fietser? No problem want dan kies je gewoon een gemakkelijke en kortere route.

   

  MTB fietsen kun je in Houffalize huren bij Houffabike

  Charme hotel Ardennen

  Family of man

  UNESCO Memory of the World.

  Kasteel van Clervaux herbergt 'een optische uitleg van de mens aan de mens', ook nu nog actueel te noemen. 

  De permanente fototentoonstelling The Family of Man is een bijzonder cultureel erfgoed te noemen. The Family of Man is in 1955 samengesteld door Edward Steichen in opdracht van the New York Museum of Modern Art (MoMA).

  Zij heeft als achterliggende gedachte een manifest te willen zijn voor vrede en de fundamentele gelijkheid van het menselijk bestaan met al zijn dagelijkse rituelen. 

  Zo'n 503 zwart-wit foto's van 273 artiesten uit 68 verschillende landen geven een humanistisch beeld van volkeren over de hele wereld. Met o.a. shots van Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, Dorothea Lange, Robert Doisneau, August Sander and Ansel Adams.

   

  Website family of man.

  Charme hotel Ardennen

  Bastogne War museum

  Living Memory of the World.

  In het vernieuwde Bastogne Oorlog Museum (BOM) beleef je op een interactieve manier de oorzaken, gebeurtenissen en gevolgen van de Tweede Wereldoorlog. De rode draad is de Slag om de Ardennen.

  Breng ook een bezoek aan het dorpje Foy met aangrenzend bos waar een indrukwekkende scene uit 'Band of Brothers' is opgenomen en die er zich ook in zijn gruwelijke werkelijkheid heeft afgespeeld.

  En vervolgens kun je je als bezoeker afvragen....hebben we iets geleerd van deze oorlog?

   

  War museum Bastogne

All Posts
×
×

- Wij vragen een voorschot van 50% (100 % bij 1 nacht of bij meerdere kamers). Na ontvangst hiervan is je reservering definitief. Je krijgt hiervoor een aparte email (check ook je spam)

- Bij huur van de Studio of Cabane dient het volledige bedrag plus borg binnen drie dagen na reservering voldaan te worden. Je krijgt hiervoor een aparte email (check ook je spam)

- Bij annuleringen tot 3 weken voor de geplande aankomstdatum wordt het voorschot geretourneerd minus € 25,- administratie kosten.

- Bij annuleringen minder dan drie weken voor aankomstdatum wordt het voorschot minus € 25,- adminstratie kosten alleen teruggestort indien we de kamer kunnen herboeken.

- Prijzen zijn per nacht, per kamer ongeacht dubbele of enkele bezetting.
- Check-in, 16:00 hr. Check-out, 11:00 hr
- La Truite d’Argent is een adult only hotel.
- Het reserveren van meerdere kamers kan alleen in overleg.
- Wifi beschikbaar in het restaurant.